Wat is payrolling?

doorlopend krediet

Payrollen is kortgezegd; een constructie waarbij een bedrijf het werkgeverschap van zijn personeel uitbesteedt aan een zogeheten ‘payroll-bedrijf’ Het payroll-bedrijf wordt juridisch werkgever en neemt daarbij alle verplichten op zich, zoals uitbetalingen, jaaropgaven, ontslagprocedures, enzovoort.

Het grote voordeel van payrolling is dat vrijwel de gehele loonadministratie verdwijnt. Vaak wordt er gezegd dat de administratie word verdrievoudigd bij het aannemen van personeel. Het is niet alleen de administratie, maar vooral de benodigde kennis van arbeidsrechtelijke zaken die het voor kleine ondernemers lastig maken om zelf personeel aan te nemen.

Ook het ziekterisico verdwijnt. Het risico op ziekte wordt door werkgevers vaak heel erg onderschat. Bij een contract voor onbepaalde tijd is de werkgever verplicht om 2 jaar lang 70% van het laatstverdiende loon door te betalen. Vooral voor veel kleine werkgevers is dit niet te behappen. Naast het grote financiële risico moet u ook vervanging regelijken. Bij payrollen ligt de verantwoordelijkheid voor ziekten bij het payroll-bedrijf.

Er zijn veel bedrijven in Nederland die payrolling aanbieden. Wilt u meer informatie over dit onderwerp, neem gerust eens contact op met administratiekantoor wierden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *