Voor- en nadelen van een incasso bureau

Een incasso bureau kan optreden als jouw debiteurenbewaking, met als bijkomend voordeel een kant-en-klaar debiteurensysteem bij ontvangst van de originele factuur. Het voordeel is dat je sneller je geld hebt, professioneler overkomt en er zelf geen omkijken naar hebt.

Cashflow verbeteren met een incasso bureau

Verbeter je cashflow door met een incasso bureau samen te werken. Verlaag de kosten van het nabellen van facturen door je eigen medewerkers. De meeste bureaus zijn in staat om efficiënter gebruik te maken van de bestaande middelen door een betere regie in schuldenbeheer en debiteurenbeheer te hanteren. Door het uitbesteden hoef je niet langer na te denken over wat je met niet betaalde facturen doet. Je krijgt je geld eerder omdat een partij die niet betaald weet dat hij extra kosten moet betalen zodra de factuur aan een incassobureau overgedragen wordt. Je hebt hierdoor sneller openstaande bedragen op je rekening.

Ieder zijn verantwoordelijkheid

Uitbesteden geeft pluspunten. Door een ander incassobureau te gebruiken focus jij je op waar je goed in bent en gaat dit vervelende stuk van de administratie in een makkelijke beweging door. Je blijft jouw rekeningen verzenden en voert jouw verantwoordelijkheden als bedrijfseigenaar of administratief medewerker uit. Je kan het stuk van schulden nabellen van je bordje halen. 

Nadelen van een incasso bureau

De belangrijkste nadelen van uitbesteding aan een incasso bureau zijn dat er geen garantie is dat de schulden op tijd worden betaald of dat het bureau dat jouw dienst verleent, zich niet inlaat met praktijken die als onethisch kunnen worden beschouwd. Om zeker te zijn, is het belangrijk dat je grondig onderzoek doet voordat je een formele overeenkomst aangaat met een bureau. Je wilt zeker weten dat ze wél adequaat achter wanbetalers aangaan, maar ook vriendelijk blijven. Het kunnen ook langere zakenrelaties zijn die een factuur mislopen. Je wilt door onethische praktijken de relatie niet verzieken.

Kies een gevestigd bedrijf

Welke methode voor debiteurenbeheer je ook kiest, als je eenmaal hebt vastgesteld dat je met een incasso bureau wilt werken, moet je er zeker van zijn dat je met een gerenommeerd en gevestigd bedrijf werkt. Je moet er ook voor zorgen dat je alle voorwaarden van jouw incassobureau begrijpt en ermee instemt. Zo geef je jezelf de meeste kans op een succesvolle en plezierige incasso. Je houdt de relatie met je zakenpartners of klanten goed. Je beschikt snel over je geld en je hebt een stabiele cashflow.

Conclusie

Als je besluit een samenwerking met een incasso bureau aan te gaan, wordt je waarschijnlijk gunstig behandeld door jouw klanten. De meeste mensen stellen een duidelijke betaalstructuur enorm op prijs. Het nieuwe incassobureau krijgt toegang tot jouw rekeningen die verlopen zijn en is verantwoordelijk voor het nalopen van alle openstaande schulden. Jouw medewerkers zijn tevreden omdat ze een stabiel en voorspelbaar proces doorlopen. Als je besluit zelf je incasso’s te doen, zorg dan voor een goede structuur. Dit helpt je een heel eind en maakt het in de toekomst makkelijker om met een incasso bureau in zee te gaan. Kijk daarom eens op Incassonet.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *