Financieel

Veilig met een autoverzekering

financeinfologo

Als je een auto koopt moet je natuurlijk ook een autoverzekering hebben. Voor deze verzekering wil je natuurlijk niet teveel betalen, en daar helpen wij je mee. Zo vergelijken wij de meeste aanbieders, en maken een selectie speciaal voor jou van de beste opties. Iedereen die de weg op wilt met de auto, heeft minimaal een WA verzekering nodig. Dat is voor als er per ongeluk een botsing is bijvoorbeeld, zodat je niet gelijk in de schulden zit. Wij helpen u met het vergelijken van verzekeringen en het geven van informatie, neem gerust een kijkje op de website. 

Een paar verzekeringen

Zoals al gezegd is is een WA verzekering verplicht, dit dekt alleen de kosten van de schade als iemand anders het heeft veroorzaakt. Schade die zelf is toe gericht, moet zelf vergoed worden. Deze verzekering is de goedkoopste, en de beste optie voor bijvoorbeeld een oude of goedkope auto.

Daarna komt de WA beperkt casco, of WA plus genoemd. Deze verzekering dekt nog steeds de kosten die een ander bij je auto heeft toe gericht, maar ook schade die bijvoorbeeld door hagel, diefstal, brand en nog veel meer. 

Als laatste is er de WA casco, of WA all-risk genoemd. Als je deze verzekering afsluit, is de auto tegen alle schade verzekerd. Bijvoorbeeld de schade die veroorzaakt is na een storm, maar ook de schade die je zelf hebt veroorzaakt, bijvoorbeeld als je tegen een boom aanrijdt. Deze verzekering is de duurste, en kan het beste afgesloten worden als je een dure auto hebt.