Geen categorie

Mistbeveiliging is effectief en veilig

Het zal je maar gebeuren: kom je 's ochtends op je werk, is je hele bedrijf leeggeroofd! Je hebt er de avond van te voren nog extra goed op gelet: alle deuren op slot, ook de tussendeuren, de ramen (met veiligheidsglas) extra gecontroleerd en het rolluik voor de voordeur neergelaten en op slot gedaan. En nóg is het "ze" gelukt. Alles waar jij hard voor werkt is in een mum van tijd verdwenen. Maar dat is nog niet het enige. Jij bent de rest van de dag bezig met aangifte doen, de verzekering contacten en zorgen dat de boel weer aan kant is. Dat moet anders kunnen. En dat kan het. Door mistbeveiliging te gebruiken.

Mistbeveiliging is er voor ieder bedrijf

Je kunt er zelfs als particulier voor kiezen om mistgeneratoren in je huis te (laten) plaatsen. Het grootste voordeel van mistbeveiliging is het verrassingseffect. Een inbreker zal, zodra de inbraak gedetecteerd is, in een oogwenk helemaal niets meer zien. Hij raakt gedesoriënteerd en zal onverrichter zake jouw winkel, kantoorpand of huis weer verlaten. Het principe is heel simpel: dat wat je niet ziet kun je niet stelen. En geloof mij maar, zo'n inbreker ziet geen hand voor ogen! Je kunt de mistbeveiliging verborgen laten plaatsen, maar ook vol in het zicht. In het tweede geval zal zo'n inbreker er al niet over piekeren om jouw pand met een bezoek te vereren.

Ook heel geschikt bij een overval

Stel, je staat in je eentje in de winkel en er komt een overvaller binnen. Dan kun je, dankzij een noodknop, ook gebruik maken van mistbeveiliging. Met één druk op de knop zal de overvaller niet meer weten waar hij is en wat hij eigenlijk kwam doen. De mist is niet schadelijk voor mens en dier en zal dus geen gezondheidsproblemen opleveren. Behalve dan de schrik die je de overvaller aanjaagt!

Hoe zit dat met opruimen?

Mistbeveiliging werkt dus met mist. Dat is geen poeder of andere vloeistof dan alleen maar water dat een flinke mistwolk vormt. Hierdoor is het voldoende om je pand flink te laten luchten. Is de mistbeveiliging afgegaan in je winkel? Dan kun je je producten, zelfs versproducten, nog gewoon verkopen. Het is wel van belang dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de verzekering om de mistgenerator weer te laten vullen. Ook kan het natuurlijk zijn dat er een deur of raam is opengebroken om jouw pand binnen te komen. Wat extra beveiliging op dat punt kan ook geen kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *