Investeren in bedrijven

is investeren in bedrijven een goede zaak

Wil je ook iets anders met je geld doen dan het op de bank laten zitten, terecht! Alleen waar begin je, als je alles wil weten over aandelen en het investeren in bedrijven, lees verder!

Het kan overweldigend zijn, het beginnen met investeren, er zijn veel opties, zoals de meest gebruikelijke: aandelen, naast aandelen zijn kan je ook een mooi rendement behalen met ETF’s en obligaties. In dit artikel gaat zal er vooral gekeken worden naar de handel in aandelen, mede omdat die vaak een hoger rendement behalen dan ETF’s en obligaties.

Wat is investeren in bedrijven?

Wanneer jij een aandeel koopt van een bedrijf koop je een klein stukje van dat bedrijf, op de publieke beurs kan iedereen een stukje van een bedrijf kopen. Ben je benieuwd in een stap voor stap uitleg hoe je aandelen koop, Bankr heeft een eenvoudig stappenplan voor je.

Nadat je de algemene stappen hebt doorlopen, zoals het kiezen van een broker en het storten van geld op je rekening is het tijd om te kijken naar welke aandelen interessant zijn. Lees verder als je kampt met de vraag wanneer is investeren in bedrijven een goede zaak?

is investeren in bedrijven een goede zaak

Analyseer bedrijven om in te beleggen

Nu je de handvatten hebt gekregen om je eerste investering te maken is het tijd voor analyses. Het is van belang goed een bedrijf te analyseren voordat je aandelen koopt. Er zijn verschillende soort analyses die je kan maken, zoals de fundamentele en technische analyse. Een analyse kan met veel rekenwerk, door verschillende cijfers te vergelijken, maar het ka ook door te kijken naar de visie en het doel van het bedrijf. Dit is de fundamentele analyse. Wanneer je gebruikt maakt van deze analyse moet je wel het nieuws volgen.

Een technische analyse gaat wel meer in op de grafieken en cijfers van een bedrijf. Het grote verschil met de fundamentele analyse is dat je het aandeel meer ziet als een object, de visie en doelen maken dan minder uit.

De beste manier om aandelen aan te schaffen is misschien wel de combinatie tussen de technische en fundamentele analyse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *