In een echtscheiding? Hierbij 4 goede redenen om een mediator in te zetten

mediator scheiding

Ongeacht wat de omstandigheden rondom een scheiding zijn; een echtscheiding is altijd voor alle betrokkenen een uiterst nare situatie. Als je hiermee te maken hebt ga je zonder twijfel door een zware periode. Zaak is hierbij natuurlijk wel om de schade te beperken en de nodige zaken op een correcte manier af te handelen en te regelen. Dit doe je het best door een mediator je scheiding te laten begeleiden. Lees hieronder waarom scheiden met een mediator gunstiger is dan wanneer je bijvoorbeeld advocaten inhuurt.

Vredige gang van zaken

Onder begeleiding van een mediator gaan beide bij de echtscheiding betrokken personen op een constructieve manier op zoek naar oplossingen en manieren om tot goede afspraken te komen. Er wordt hierbij vaak gezocht naar geschikte tussenoplossingen. Dit levert meestal een vredige gang van zaken op. Dit in tegenstelling tot wanneer je allebei een eigen advocaat inhuurt. Dan zie je namelijk juist dat het conflict verder verhardt.

mediator scheiding

Betere verstandhouding in de toekomst

Als gevolg van de fatsoenlijke manier dat je uit elkaar gaat ligt het ook voor de hand dat de verstandhouding in de toekomst goed zal blijven. Dit is uiteraard in het belang van jullie beiden, maar zelfs nog meer voor kinderen, mochten jullie die hebben. Voor hen is het namelijk een ware nachtmerrie als hun ouders van het ene conflict in het andere geraken.

Snelle oplossingen

Als je met een mediator aan de slag gaat worden oplossingen doorgaans snel gevonden en afspraken in korte tijd gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de scheiding eerder kan worden afgerond en jullie dus sneller jullie levens weer kunnen oppakken.

Je bepaalt de oplossingen zelf

Wanneer je voor mediation kiest bepalen jullie in principe zelf welke afspraken jullie maken. Hier hoeft dan dus niet van hogerhand over te worden besloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *