Hoe werkt het oversluiten van een lening?

Wordt u gek van de stapels papieren van verschillende kredietverstrekkers op uw tafel of brievenbus? Wilt u het liefst uw leningen oversluiten naar één en dezelfde kredietverstrekker? Dat kan! 

Het bezitten van leningen bij verschillende kredietverstrekkers, brengt ook verschillende rentetarieven met zich mee. In dit geval is het verstandig om uw leningen onder te brengen bij de kredietverstrekker met de minste rentekosten. Dit kan u enorm in de kosten besparen, tot soms wel duizenden euro’s. Met het geld dat u vanaf dit moment overhoudt, kunt u zelfs uw oude lening aflossen! Maar hoe gaat dit nu in zijn werk?

Uw persoonlijke situatie

Alvorens u uw lening oversluit, is het belangrijk te weten dat uw persoonlijke situatie altijd opnieuw door uw nieuwe kredietverstrekker wordt gecheckt. Het kan namelijk zijn dat u het afgelopen jaar van baan bent gewisseld of misschien zelfs helemaal uw baan bent verloren. Uw lening wordt, in dit geval, afgestemd op uw huidige situatie. Uw nieuwe bedrag voor een maximale lening kan hierdoor sterk afwijken van uw oude leenbedrag. Zowel in positieve als negatieve zin. Heeft u een achterstand op het betalen van uw lening opgelopen? Ook dit wordt meegenomen in het uiteindelijke besluit.

Kosten bij het oversluiten van leningen

Het oversluiten van uw leningen kan extra kosten met zich meebrengen. Echter ligt dit wel aan de voorwaarde van uw oude lening. Controleer daarom altijd of u met het oversluiten van uw lening voordeliger uitkomt. Dit kunt u, onder andere, doen met behulp van één van de vele online vergelijkingstools waarbij u vele leningen met elkaar kunt vergelijken. Komt u liever meer te weten met behulp van een persoonlijke gesprek? Neem dan contact op met de kredietverstrekker.

Twee manieren voor het oversluiten van de lening

Er zijn 2 manieren om uw leningen te kunnen oversluiten:

  • Via de kredietverstrekker; U geeft hierbij uw huidige kredietverstrekker en de hoogte van uw lening aan, waarna de kredietverstrekker de zorgt dat de lening wordt afgelost.
  • Zelf oversluiten: Mocht uw kredietverstrekker deze service niet aanbieden, dan sluit u zelf alvast een nieuwe lening af. Met dit geld lost u de oude lening af en begint u aan het terugbetalen van uw huidige lening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *