Financieel

Het verkopen van je bitcoins

bitcoins

Bitcoins verkopen is eenvoudig op een exchange, hiervoor moet je wel een zogenaamde wallet aanmaken met een uniek bitcoinadres. Deze wallet gebruik je om je bitcoins op te storten en dan te verkopen. Zijn de bitcoins in de wallet aangekomen, kun je een verkooporder aanmaken. Bij bijvoorbeeld Bitvavo kun je dit zeer eenvoudig doen, zonder al te veel poespas verkoop je de bitcoins. Heb je de Bitcoins verkocht dan is het eenvoudig om dit weer in te wisselen voor euro’s.

Verkopen via handelsbeurzen

Bij buitenlandse handelsbeurzen kun je ook Bitcoins verkopen, via bepaalde instellingen bepaal je wanneer de bitcoins moeten worden verkocht. Wil je de bitcoins verkopen op het hoogste bod van de markt dan is dit mogelijk. Wanneer je meer wilt verdienen op de bitcoins stel je een minimale koers in waarvoor je de bitcoins wilt verkopen. Op deze manier heb je alles in de hand en bepaal jij wat je ervoor wilt krijgen. Een overboeking naar je bankrekening wordt door de meeste handelsbeurzen ondersteund. 

bitcoins

Voordelig verkopen

De Bitcoins verkopen is het eenvoudigste bij een Nederlandse bitcoin onderneming. Bij deze ondernemingen heb je in de meeste gevallen direct geld op je bankrekening, ook de kosten die daarvoor worden gerekend zijn minimaal. Vouchers en kadobonnen kun je ook krijgen in plaats van cash geld. Steeds meer winkels en dienstverleners accepteren de vouchers. Er komen steeds meer partijen waar jij je bitcoins kunt inwisselen voor euro’s, bij de meeste krijg je direct het geld op je rekening gestort.