Financieel

Execution only hypotheek

woningen

Mooie besparing realiseren bij afsluiten hypotheek? Ga voor execution only

Wanneer je op zoek bent naar een woning om te kopen, dan ben je in principe verstandig bezig. Een woning kopen kun je namelijk ook wel zien als investering. Over de lange termijn pakt dit financieel natuurlijk veel gunstiger uit dan een huis te huren. Het afsluiten van een hypotheek is jammer genoeg wel iets waar veel kosten bij komen kijken. Evenwel zou je de kosten van een hypotheekadviseur jezelf kunnen besparen. Mocht je namelijk kunnen aantonen dat je je hypotheek zelf kunt samenstellen, dan kun je een execution only hypotheek afsluiten. Mocht je daar interesse in hebben, lees dan hieronder alvast over welke aspecten je onder meer beslissingen moet nemen.

Hypotheekvorm

De hypotheekvorm is een van de belangrijkste aspecten van je hypotheek. Veruit de meest gekozen vormen zijn de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. Welke vorm het best voor je is hangt onder meer af van je plannen en je huidige financiële situatie.

Rentevaste periode

De rentevaste periode heeft een grote impact op de vaste lasten die je de komende jaren zult hebben. De meeste mensen kiezen hierbij voor een periode van tien of twintig jaar. Bij tien jaar profiteer je nu van een lagere rente, maar kamp je wel met meer onzekerheid wat betreft de toekomst. 

Execution only hypotheek

Maximaal te lenen bedrag

Het maximaal te lenen bedrag is natuurlijk ook enorm belangrijk om van op de hoogte te zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je nog voor je een bod doet op een woning weet hoe hoog dit bedrag is. Met behulp van slimme rekenmodellen kom je hier ongetwijfeld uit.

Aanvullende verzekeringen

Of verzekeringen nu verplicht gesteld worden door geldverstrekkers of niet, het kan sowieso slim zijn ze af te sluiten. Verdiep je daarom onder meer in overlijdensrisico-, inboedel- en opstalverzekeringen om te weten welke het best bij je situatie aansluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *