Financieel

Eerste koophuis?

Ben je toe aan een nieuwe stap en ervaring? Ben jij dus opzoek naar je eerste koophuis? Daar komt best veel bij kijken. Om er zeker van te zijn dat je goed voorbereid bent, vind je hier de belangrijkste dingen die je niet mag vergeten.

Het zoeken van een huis

De eerste stap is natuurlijk het zoeken van een huis. Er zijn vele mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld op websites huizen bekijken. Daar kun je filteren op woonplaats, prijs, oppervlakte en nog veel meer! Het is daarom eerst verstandig om naar je eigen wensen te kijken, maar zorg er wel voor dat deze wensen realistisch zijn. Sommige mensen denken namelijk dat zij als eerste koophuis gelijk alles aan hun wensen kunnen laten voldoen, maar vaak is het zo dat een deel van je wensen uit kunnen komen. Beslis daarom ook voor jezelf welke wensen het belangrijkste voor jou zijn. Vanuit je wensen kun je dan op zoek gaan.

Financiën

Als je eenmaal een aantal leuke woonopties hebt gevonden, dan is het verstandig om te kijken naar het financiële plaatje. Hoeveel geld kan je lenen en hoeveel kan je betalen? Wil je samen gaan wonen of juist liever alleen? Alles kan natuurlijk, maar het is wel handig om te kijken wat de mogelijkheden zijn. De volgende stap is het uitkiezen van een hypotheek. Via www.hypotheek24.nl kun je verschillende hypotheken met elkaar vergelijken en kun je gebruik maken van verschillende rekentools. Zo kan je berekenen wat je maandlasten gaan worden incl. de hypotheek. Het uitkiezen van een hypotheek is niet altijd eenvoudig. Het is daarom verstandig om samen met iemand hier naar te kijken die al ervaring heeft. Een hypotheekadviseur is bijvoorbeeld zo’n iemand. Hij of zij kan jou dan ondersteunen in het proces en kan advies op maat bieden. Vervolgens sluit je dus een hypotheek af en ga je samen met een makelaar bieden en hopelijk is het huis dan van jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *