Financiën en Verzekeringen

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten

Bij een juridisch conflict kan het handig zijn om rechtsbijstand te krijgen. Dit kan in de vorm van juridisch advies voor verschillende persoonlijke en zakelijke conflicten. De kosten die aan deze rechtsbijstand zijn verbonden kunnen aardig snel oplopen, waardoor het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering geen slecht idee kan zijn. Bij deze verzekering worden de kosten gedekt die je maakt als je bij een jurist om hulp vraagt. Maar welke rechtsbijstandverzekering is nu goed voor jou? Dit is afhankelijk van wat je nodig hebt of verwacht nodig te hebben.

Waarvoor dient een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is bedoeld om als consument, cliënt, werknemer of werkgever hulp en advies te kunnen vragen aan een jurist. Het gaat hierbij om zeer uiteenlopende kwesties. Denk bijvoorbeeld aan een klusbedrijf dat zijn werkzaamheden niet nakomt, een gedwongen ontslag bij je werk vanwege een reorganisatie, conflicten met de woningbouw of een bedrijf dat slechte producten aflevert. Je hebt in deze gevallen een probleem met een andere partij en komt er tezamen niet uit, waardoor het mogelijk is dat je naar de rechter moet stappen. Of dit een goed idee is en hoe je dit het beste aan kunt pakken kan de jurist je vertellen. Het advies dat deze jurist geeft kun je in je voordeel gebruiken om te kijken of je verdere stappen kunt ondernemen om je gelijk te krijgen, of dat je beter eieren voor je geld kunt kiezen.

Wanneer kies je voor een rechtsbijstandverzekering?

Het kan aantrekkelijk zijn om pas een rechtsbijstandverzekering te nemen wanneer je in een conflict terechtkomt, maar dit betekent dat je soms geen gebruik kunt maken van de verzekering voor de betreffende zaak. Het is daarom belangrijk dat je al verzekerd bent voordat het conflict plaatsvindt. Omdat de soorten conflicten heel breed zijn en bij iedereen plaats kunnen vinden, kan het voor iedereen verstandig zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Of je dit ook meteen moet doen is afhankelijk van hoe groot je de kans acht dat bijvoorbeeld een aankoop kan leiden tot een strafrechtelijke zaak.

Wat is de beste rechtsbijstandverzekering?

Er zijn verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen, waarbij de ene verzekering meer dekt dan de andere, maar daardoor ook een hogere premie kan rekenen. Daarnaast zijn er ook rechtsbijstandverzekeringen met verschillende dekkingsgraden en moet je letten op een apart eigen risico. Het is daarom handig om te weten wat voor soort bijstandsverzekering je wilt hebben en met dit in gedachte de bijstandsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kan via een aparte vergelijkingstool waar alle soorten bijstandsverzekeringen in terug te vinden zijn en je zelf aan kunt geven wat je nodig hebt. Hier kun je niet alleen de verzekering met de juiste dekking en de beste premie vinden, maar deze ook meteen bij de aanbieder afsluiten.

Meer verzekeringen vergelijken? Ga naar Zeker.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *