Financieel

De risico’s van belegen beperken

stock exchange

Nu de spaarrente bij banken op een historisch laag niveau staat, denken veel mensen erover om met beleggen te beginnen. Het is algemeen bekend dat beleggen risico’s met zich mee brengt, maar wat zijn die risico’s precies en hoe zorg je ervoor dat je de risico’s beperkt? In dit artikel vertel ik je er meer over.

Beleg alleen met geld dat je kunt missen

De belangrijkste tip die ik je wil geven is de volgende: beleg enkel en alleen met geld dat je kunt missen. Zorg er altijd voor dat je een spaarpotje hebt voor noodgevallen, mocht bijvoorbeeld je wasmachine of auto onverhoopt stuk gegaan. Hou je naast dat spaarpotje nog geld over? Dan kun je dit geld aanspreken om te investeren in beleggingen.

Ga niet beleggen zonder de juiste kennis

De koers van aandelen of andere financiële producten zijn lastig te voorspellen. Begin daarom niet met beleggen zonder dat je er enige kennis van hebt. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om een goede basiskennis te krijgen van het vak. Zo kun je je aansluiten op een beleggingsplatform als Beursgenoten. Op dergelijke platforms vind je belangrijke informatie en waardevolle inzichten en kun je gebruikmaken van de tips en expertise van ervaren beleggers.

Spreid je kansen

Als het financieel verantwoord is om te beginnen met beleggen en als je over de juiste kennis beschikt, kun je je beleggingsportfolio samenstellen. Als je zo min mogelijk risico wil lopen is het van groot belang om voldoende spreiding aan te brengen. Denk daarbij aan aandelen op verschillende indices en verschillende soorten financiële producten. Dus niet alleen aandelen, maar bijvoorbeeld ook grondstoffen en valuta’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *