Geen categorie

Camera beveiliging is tegenwoordig overal

Camera beveiliging was jarenlang voorbehouden aan de "groten der aarde". Denk dan aan banken, goudwisselkantoren, juweliers, gevangenissen, high profile Bekende Nederlanders en natuurlijk het Koninklijk Huis. Maar dat is tegenwoordig wel anders.Als je goed om je heen kijkt, zie je, zeker in de stad, op iedere hoek van iedere straat wel een beveiligingscamera. En ook in veel winkels, clubhuizen en particuliere huizen in camera beveiliging aanwezig. Meestal wordt duidelijk aangegeven dat er een camera bevestigd is, dit zorgt alvast voor een afschrikwekkend effect. Werkt dit niet? Dan zijn er in ieder geval beelden van de inbraak, overval of vernieling beschikbaar.

Camera beveiliging is niet zomaar iets

Het is immers ook de tijd van de privacy. Je mag niet zomaar iedereen overal op camera zetten en de beelden bewaren. Denk dan bijvoorbeeld aan camera's in kleedruimtes, pashokjes en toiletten. Zelfs het plaatsen van de camerabeelden op sociale media terwijl de daders van een inbraak duidelijk in beeld zijn kan problemen opleveren. Ook weer de wet op de privacy. Toch is het plaatsen van camera beveiliging in veel gevallen een goed idee. Met de gemaakte beelden kun je naar de politie en de verzekeringsmaatschappij. De beelden tonen in detail wat er voorgevallen is, ook in het donker.

Laat de camera installeren door een professional

Het is eigenlijk heel logisch: als je goede keukenapparatuur hebt, ben je nog niet perse een goede kok. Als jij goede camera's en toebehoren hebt aangeschaft ben je nog geen professionele installateur. Er komt bij het plaatsen van een of meerdere camera's voor camera beveiliging wel even meer kijken dan een leuke plek uitzoeken. Er moet berekend worden op welke plek de camera het beste overzicht heeft over je winkel of, in het geval van plaatsing buiten, over je perceel. Dat is een vak apart en de vakmensen die je daarvoor inschakelt hebben daar voor gestudeerd.

Korrelige beelden zijn verleden tijd

Heel af en toe zie je nog camerabeelden voorbij komen waar eigenlijk niets op te zien is. De kwaliteit van het beeld is dusdanig slecht dat er geen arrestatie zal volgen op basis van de camerabeelden. Je hebt dan te maken met sterk verouderde camera beveiliging. De nieuwste beveiligingsmaterialen leveren haarscherp beeld en zullen je zeker helpen je zaak te bepleiten. In de rechtbank, maar ook bij de politie en je verzekering. De beelden kunnen worden opgeslagen en tegelijkertijd worden verzonden naar je mobiel of een beveiligingsbedrijf. Het is maar net waar jij voor kiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *