Besparen op je autoverzekering: 5 tips

In Nederland ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Een autoverzekering is redelijk duur en daarom is het handig om te kijken op welke manieren je geld kan besparen. Gelukkig is dit enorm makkelijk en heb ik vijf eenvoudige tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1 – Verhoog je eigen risico

Bij autoverzekeringen moet je altijd een eigen risico betalen. Dit bedrag kan je echter vaak zelf bepalen. Wanneer je al wat geld gespaard hebt kan je er voor kiezen om je eigen risico te verlagen. Hierdoor wordt je maandelijkse premie een stuk lager en heb je het geld op de bank staan wanneer je toch je eigen risico een keer moet betalen.

Tip 2 – Betaal per jaar

Veel mensen betalen een maandelijkse premie. Echter is er ook wel eens een mogelijkheid om je premie per jaar te betalen. Wanneer je deze mogelijkheid hebt zou ik het zeker doen, aangezien je bij veel verzekeraars een flinke korting kan krijgen hiermee.

Tip 3 – Kies juist

Iedereen wilt zijn auto natuurlijk goed verzekeren, maar het is onnodig om je auto te oververzekeren. Wanneer je een oude auto met weinig waarde hebt raad ik het dan ook aan om te kijken voor een goedkope autoverzekering in plaats van de duurste allrisk verzekering.

Tip 4 – Aanvullende verzekering

Bij een autoverzekering kan je er nog voor kiezen om een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Hiermee kan je meer kosten verzekeren. Echter moet je altijd goed opletten of de aanvullende autoverzekering niet ervoor zorgt dat je voor bepaalde aspecten dubbel verzekerd bent.

Tip 5 – Wees niet bang op over te stappen

Wanneer je een andere autoverzekering vindt die beter bij jou past of simpelweg een stuk goedkoper is, moet je niet bang zijn om over te stappen. Het bespaart je geld en overstappen is slechts een kleine moeite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *