Geen categorie

Aandachtspunten bij het kiezen van een zorgverzekering

In ons land is iedereen verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Het zijn dus maandelijkse vaste lasten die iedereen verplicht is om te hebben. Niemand wil hier te veel voor betalen en daarom is het belangrijk om de juiste zorgverzekering te kiezen. In dit artikel vertel ik je wat aandachtspunten.

Weet wat je wilt

Wanneer je een zorgverzekering gaat kiezen is het belangrijk om goed te weten wat voor verzekering je wilt hebben. Het verplichte deel van je zorgverzekering dekt namelijk alleen de kosten voor noodzakelijke zorg. Echter willen veel mensen extra zorgkosten gedekt hebben. Om ook deze kosten gedekt te hebben moet je een uitgebreidere zorgverzekering nemen. Dit kan je doen door een aanvullende zorgverzekering te nemen. Het is belangrijk dat je dus goed weet wat voor verzekering je wilt hebben.

Ook is het belangrijk om te weten hoeveel eigen risico je wilt betalen. Er is namelijk een minimum vastgesteld maar sommigen willen dit verhogen om hun maandelijkse premie te verlagen.

Wees op tijd!

Je kan nog maar een maandje overstappen van zorgverzekeraar. Zorgverzekeringen lopen namelijk heel het kalenderjaar en wanneer je niet overstapt, ga je automatisch akkoord met je vernieuwde premie en wordt je huidige zorgverzekering dus met een jaartje verlengd. Het is dus belangrijk om voor eind december een kijkje te nemen of je nergens anders een goedkopere zorgverzekering kan vinden.

Vergelijk

Het vergelijken van zorgverzekeringen is erg belangrijk. Op www.zorgkiezer.nl kan je jouw gegevens invullen en zo krijg je automatisch een overzicht van alle zorgverzekeringen die voldoen aan jouw wensen. Zo weet je zeker dat je de goedkoopste zorgverzekering voor jouw situatie kan vinden. Wanneer je wilt overstappen kan je dit ook direct via deze site doen. Zo is alles makkelijk en snel voor je geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *