5 tips voor online boekhouden als ZZP’er

ZZP’ers zijn zelfstandig werkende mensen in hun eigen vakgebied. Dat vakgebied beheersen ze vaak tot in de puntjes, maar voor boekhouding geldt dat lang niet altijd. Boekhouden hoort er nou eenmaal gewoon bij, hoewel het vaak als een vervelend klusje wordt ervaren, om niet te zeggen klus. In dit artikel lees je 5 tips over online boekhouden.

Tijdbesparend

Want het boekhouden kan veel tijd en geld kosten als je niet precies weet hoe je het moet aanpakken. Dat is jammer en onnodig, want door effectieve boekhouding kan je er als ZZP’er juist op vooruit gaat. Het is daarom belangrijk om te digitaliseren en te kiezen voor online facturen via een boekhoudprogramma ZZP.

Efficiënt

Als je kiest voor een boekhoudprogramma ZZP is dat ten eerste in ieder geval al veel efficiënter dan wanneer je het zelf met de hand gaat proberen te doen via sjablonen in Excel of een ander rekenprogramma dat niet op maat gemaakt is voor factureren. Er is altijd een professioneel alternatief waarmee je kan online factureren op een manier die veel sneller en eenvoudiger werkt. Dit heeft vele voordelen.

Eigen stijl

Kies dus een boekhoudprogramma dat jou in staat stelt om het helemaal in je eigen stijl te doen. Dat betekent dat je facturen worden opgemaakt in jouw huisstijl, de stijl die jij zelf hebt uitgekozen en die bij je past. Dat impliceert ook dat jouw eigen logo en keuzes wat betreft kleuren en lettertype erbij komen te staan. Niet alleen geeft dat je veel voldoening over je eigen werk, maar dat straalt ook naar buiten toe professionaliteit uit.

Online

Daarnaast is het handig om een boekhoudprogramma te kiezen dat online is, opdat de verzonden facturen automatisch ook in je administratie staan. Dit scheelt je dubbel werk en is wel zo efficiënt. Ten vierde is het ook fijn als je ervoor zorgt dat je een boekhouding programma hebt waar alles wat online gebeurt, automatisch gebeurt. Zo voorkom je dat je rekenfouten maakt of dingen overslaat.

Automatiseren

Tot slot is het überhaupt aan te raden om je boekhouding te automatiseren. Zo kan je een bepaald format voor jezelf opslaan met standaardproducten of standaarddiensten, zodat je nooit iets vergeet bij het online factureren en alles automatisch wordt uitgerekend. Zo wordt de kans op fouten bijna nihil. Dat is wel zo professioneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *